<< Inapoi la lista

Cum trecem contractul de la persoana fizica la persoana juridica?

Daca aveti contract pentru furnizarea energiei electrice ca persoana fizica si doriti sa treceti contractul pe persoana juridica, aveti de parcurs urmatoarele etape:

VARIANTA A:

 1. Solicitati operatorului de retea din zona dvs. CERTIFICATUL DE RACORDARE pentru punctul dvs. de consum.
 2. Odata ce sunteti in posesia acestui certificat de racordare, semnati contractul de furnizare a energiei electrice (ca persoana juridica)
 3. Anuntati vechiul furnizor de energie, in numele persoanei fizice, rezilierea contractului de furnizare incepand cu data de 31 a lunii in curs.

VARIANTA B:

 1. Depuneti la sediul operatorului de distributie din zona dvs. o cerere pentru MODIFICARE ADMINISTRATIVA FARA SPOR DE PUTERE a avizului tehnic de racordare, prin care solicitati ca titularul avizului sa fie persoana juridica.
 2. Anuntati vechiul dvs. furnizor de energie energie electrica ca reziliati contractul de furnizare a energiei electrice incepand cu data noului contract. Conform legii trebuie sa anuntati cu 30 de zile inainte de inceperea noului contract.
 3. In termen de 10 zile de la data inregistrarii cererii de la punctul 1, operatorul de distributie are OBLIGATIA de a va emite noul aviz tehnic de racordare.
 4. Achitati suma de 21,26 lei pentru emiterea noului aviz, prevazuta in Ordinul ANRE 32/2005.
 5. Trimiteti catre noi:
  • copia acestui aviz tehnic de racordare
  • copia notificarii de reziliere depusa la vechiul furnizor
  • copia CUI
  • copia cartii de identitate a persoanei care va semna contractul de furnizare
  • copia documentului care atesta dreptul de folosire a spatiului respectiv (contract de comodat/inchiriere, etc.)
 6. Primiti contractul de furnizare a energiei electrice din partea noastra. Acesta va fi valabil incepand cu ziua a 31-a de la data depunerii notificarii de la punctul 2.

ATENTIE!!!

Am primit informatii din piata din care rezulta ca firmele distributie (nu furnizorii de energie) mint consumatorii casnici care vor sa schimbe titularul Avizului Tehnic de Racordare in persoana juridica, declarand ca prin modificarea administrativa fara spor de putere este necesara si modificarea instalatiei, deci si costuri mai mari decat cele mentionate anterior.

Acest lucru este complet ilegal deoarece:

 1. Pentru locatia respectiva EXISTA DEJA o solutie tehnica functionala de racordare care a stat la baza emiterii ATR pentru persoana fizica
 2. Prin solicitarea de MODIFICARE ADMINISTRATIVA FARA SPOR DE PUTERE - nu se aduc modificari ale instalatiei electrice existente, deci nu sunt necesare niciun fel de alte investitii in retea.
<< Inapoi la lista

Termeni si conditii | Confidentialitate | Legislatie | Contact | Sitemap |
1996 - 2021 © STIRA Electronic SRL
Login