Termeni si conditii de utilizare

 1. Acceptarea Termenilor.

  1. Prin

   • utilizarea acestui site web sau a altor site-uri web (fiecare denumit „Site-ul") sau a altui serviciu online al STIRA Electronic S.R.L., al afiliatilor si agentilor acestora („STIRA") cu link-uri catre acesti Termeni de utilizare („Termenii Generali") (denumiti generic „Serviciile") in orice mod, inclusiv prin utilizarea, transmiterea, descarcarea ori incarcarea oricaror Materiale puse la dispozitie sau active prin intermediul Serviciilor prestate de catre STIRA, voi sau alti utilizatori ai Serviciului („Utilizatorii"), sau prin

   • cautarea Serviciilor pur si simplu, sunteti de acord ca ati citit, inteles si acceptati acesti Termeni Generali si Politica de Confidentialitate Online, care sunt incluse in prezenta prin referire. „Materialele" inseamna orice continut pus la dispozitie sau autorizat de STIRA, prin intermediul vostru sau al altor Utilizatori ai Serviciilor si includ, fara a se limita la, orice (x) informatii, date, documente, imagini, fotografii, grafica, materiale audio, video sau transmisiuni prin Internet, (y) produse si (z) codul software STIRA si documentatia asociata („Software"). „Materialele STIRA" inseamna acele Materiale puse la dispozitie prin intermediul Serviciilor de catre STIRA sau licentiatorii acestuia si nu includ in mod special Materialele realizate de voi sau de ceilalti Utilizatori ai Serviciilor.

  2. Este posibil sa nu puteti utiliza Serviciile daca vi se interzice prin Lege (conform prevederilor de mai jos din Sectiunea 2(d)) sa primiti sau sa utilizati Serviciile. De asemenea, cu exceptia prevederilor contrare din Termenii Suplimentari pentru orice Serviciu acordat, nu puteti utiliza Serviciile respective daca nu sunteti pe deplin capabil si competent sa respectati conditiile, obligatiile, declaratiile si ceilalti termeni din acesti Termeni Generali si nu aveti vârsta legala pentru a incheia un contract ferm cu STIRA, nu aveti acordul parintelui sau tutorelui legal sau sunteti minor emancipat. in special, in afara cazurilor stipulate in mod expres in Termenii Suplimentari pentru oricare Serviciu acordat, declarati ca aveti vârsta peste 18 ani si recunoasteti ca aceste Servicii nu au fost destinate pentru copiii cu vârsta sub 18 ani.

  3. STIRA pune la dispozitie anumite Servicii si Materiale doar daca ati achitat o taxa sau ati furnizat STIRA anumite Informatii de inregistrare (conform definitiei acestei expresii din Politica STIRA de Confidentialitate Online) si/sau ati creat un ID STIRA si o parola sau un alt ID si o alta parola (denumite, in mod generic, „Informatii Despre Cont"). De asemenea, este posibil ca anumite Servicii sa faca obiectul unui abonament sau al unui alt acord, instructiuni publicate, reguli sau termeni privind serviciul („Termeni Suplimentari"). in cazul in care exista un conflict intre Termenii Generali si Termenii Suplimentari, vor prevala Termenii Suplimentari in legatura cu Serviciul respectiv. Termenii Generali si oricare Termeni Suplimentari aplicabili si toate celelalte documente incluse ca referinte in acesti Termeni Generali sunt denumiti in prezentul document „Termenii".

  4. STIRA poate modifica Termenii la anumite intervale si dupa bunul sau plac, inclusiv prin impunerea unei taxe pentru a accesa sau utiliza un anumit Serviciu. in cazul in care au loc astfel de modificari, STIRA va intocmi un nou exemplar al Termenilor Generali disponibil la http://relatiiclienti.eu/termeni-si-conditii, impreuna cu orice Termeni Suplimentari noi care va vor fi pusi la dispozitie din cadrul sau prin Serviciul afectat. inainte de a permite continuarea utilizarii Serviciilor, printr-o metoda specifica STIRA va poate solicita acordul pentru Termenii actualizati. in caz contrar, continuarea utilizarii oricarui Serviciu afectat constituie acceptarea modificarilor de catre dumneavoastra. Utilizarea Serviciilor face obiectul celei mai recente versiuni a Termenilor, publicata pe sau prin Serviciul afectat, la momentul utilizarii. Verificati in mod regulat site-ul http://relatiiclienti.eu/termeni-si-conditii pentru a vizualiza Termenii Generali si Termenii Suplimentari actuali la data respectiva.

  5. Serviciile si Materialele furnizate de terte parti fac obiectul unor acorduri separate care insotesc respectivele Servicii si Materiale.

 2. Utilizarea Serviciilor si Materialelor.

  1. Sunteti de acord sa respectati toate restrictiile referitoare la distribuirea, utilizarea si reproducerea oricaror Materiale pe care le descarcati sau accesati din Servicii.

  2. Cu exceptia cazului in care STIRA consimte in mod explicit in scris in alta parte, STIRA nu are obligatia de a stoca Materialele pe care le incarcati, publicati, transmiteti sau le puneti la dispozitie in alt mod prin intermediul utilizarii Serviciilor („Continutul Dumneavoastra"). „Continutul Utilizatorului" inseamna oricare Materiale incarcate de dumneavoastra sau de ceilalti Utilizatori ai Serviciilor. STIRA nu are nicio responsabilitate sau raspundere pentru stergerea sau acuratetea oricaror Materiale, inclusiv a Continutului Dumneavoastra, pentru esecul de a stoca, transmite sau primi Materiale, respectiv pentru securitatea, confidentialitatea, stocarea sau transmiterea altor informatii in urma sau in timpul utilizarii Serviciilor. Este posibil ca anumite Servicii sa va permita sa specificati nivelul la care aceste Servicii restrictioneaza accesul la Continutul Dumneavoastra. Sunteti singurul raspunzator pentru setarea nivelului adecvat de acces la Continutul Dumneavoastra. Daca nu setati nivelul adecvat de acces la Continutul Dumneavoastra, este posibil ca sistemul sa predefineasca cea mai permisiva setare a sa. Sunteti de acord ca STIRA isi rezerva dreptul de a crea limite rezonabile privind utilizarea Materialelor, inclusiv a Continutului Dumneavoastra, cum sunt limitele privind dimensiunea fisierelor, spatiul de stocare, capacitatea de procesare si limitele similare descrise in paginile de Internet care insotesc Serviciile si stabilite de STIRA dupa bunul sau plac.

  3. Sunteti de acord ca Informatiile referitoare la Contul dumneavoastra trebuie sa fie in orice moment complete, exacte si actuale. Este responsabilitatea dumneavoastra sa pastrati Informatiile referitoare la Contul dumneavoastra confidentiale in orice moment si veti fi singurul responsabil pentru activitatea desfasurata in legatura cu Informatiile referitoare la Contul dumneavoastra atunci când sunteti conectat la contul dumneavoastra. in cazul in care descoperiti o utilizare neautorizata a contului dumneavoastra sau a Informatiilor referitoare la Contul dumneavoastra sau orice alta incalcare a securitatii, sunteti de acord sa notificati STIRA imediat. Nu puteti utiliza Informatiile referitoare la Contul unei alte persoane. Este posibil ca STIRA sa va solicite sa modificati Informatiile referitoare la Contul dumneavoastra sau anumite parti din Informatiile referitoare la Contul dumneavoastra in orice moment, din orice motiv.

  4. Sunteti de acord sa utilizati Serviciile si Materialele doar in scopurile permise de Termeni si de orice lege, regulament aplicabil sau practici sau linii directoare general acceptate in orice jurisdictie aplicabila (inclusiv legi referitoare la exportul de date si software catre si din Statele Unite sau alte tari aplicabile) („Legea").

  5. Sunteti de acord sa nu accesati sau sa incercati sa accesati Serviciile prin niciun alt mijloc in afara de interfata pusa la dispozitie de STIRA sau sa impiedicati orice acces sau sa utilizati restrictiile puse in aplicare pentru a impiedica anumite utilizari ale Serviciilor.

 3. Dreptul de Proprietate.

  1. Serviciile si Materialele STIRA, si selectarea si aranjarea acestora, sunt protejate prin drept de autor, marca inregistrata, aspect comercial, brevet, secret comercial, concurenta neloiala si alte drepturi de proprietate intelectuala si de proprietate („Drepturi de Proprietate Intelectuala"). Cu exceptia cazului in care Termenii prevad contrariul, STIRA si furnizorii sai nu vor acorda drepturi explicite sau implicite de utilizare a Serviciilor si Materialelor.

  2. Marcile comerciale, logo-urile si marcile de servicii afisate pe Servicii („Marcile") se afla in proprietatea STIRA sau a unor terte parti. Nu vi se permite sa utilizati Marcile fara acordul prealabil al STIRA sau al partii terte care detine Marcile. STIRA si logo-ul STIRA sunt marci comerciale ale STIRA Electronic S.R.L.. Pentru lista actuala a Marcilor STIRA, precum si a anumitor Marci ale unor terte parti, va rugam sa consultati informatiile publicate referitoare la marcile comerciale

 4. Utilizare Software.

  1. Orice Software pus la dispozitie prin intermediul Serviciilor se afla in proprietatea STIRA si a furnizorilor sai. Daca Software-ul pus la dispozitie prin intermediul Serviciilor este insotit de termenii de licentiere, utilizarea acestui Software este guvernata de conditiile acestui contract de licenta care insoteste sau este inclus impreuna cu Software-ul, sau de catre contractul de licenta stipulat in mod expres pe hiperlegaturile la care se fac referiri in Software. Alti termeni de licentiere pot fi publicati la descarcarea Software-ului sau pe pagina web de unde poate fi accesat Software-ul. Nu aveti dreptul de a utiliza, descarca sau instala niciun Software care este insotit de sau care include un contract de licenta, decât daca sunteti de acord cu termenii respectivului contract de licenta.
   Cu exceptia cazului in care contractul de licenta insotitor prevede expres altfel, orice copiere sau redistribuire a Software-ului este interzisa, inclusiv copierea sau redistribuirea Software-ului pe un alt server sau in alta locatie, redistribuirea sau utilizarea in cadrul unui birou de servicii. in cazul oricarui conflict care apare intre acesti Termeni si contractul de licenta prevazut cu acest Software, acesta din urma va prevala in fata acelui Software; numai cu exceptia cazului in care Software-ul reprezinta o varianta pre-lansare, atunci, indiferent de orice alte prevederi contrare din contractul de licenta insotitor, nu aveti dreptul de a utiliza Software-ul sau de a-l folosi pentru scopuri comerciale sau de productie.

  2. Daca Software-ul nu este insotit de niciun contract de licenta, utilizarea Software-ului va fi supusa termenilor din prezenta Sectiune 4(2). STIRA va ofera o licenta personala, valabila in intreaga lume, revocabila in mod gratuit, limitata, netransferabila, care nu poate fi sub-licentiata, oferita gratuita, care nu poate fi cedata, neexclusiva de a utiliza Software-ul in maniera permisa conform Termenilor. Conveniti ca nu veti decompila, nu veti utiliza ingineria reversibila si nu veti incerca in nicio alta maniera descoperirea codului sursa al Software-ului. in ciuda prevederilor de mai sus, decompilarea Software-ului este permisa in masura in care legile din jurisdictia in care va aflati va dau dreptul de a face acest lucru pentru a obtine informatii necesare pentru a asigura interoperabilitatea Software-ului cu un alt software, cu conditia ca, mai intâi, sa solicitati aceste informatii de la PRODUCATOR, iar PRODUCATORUL va avea dreptul, la discretia sa, fie de a va furniza aceste informatii, fie de a impune conditii rezonabile, inclusiv taxe rezonabile, pentru utilizarea Software-ului, astfel incât sa se asigure ca Drepturile de Proprietate Intelectuala ale PRODUCATORULUI asupra Software-ului sunt protejate. Este posibil sa nu puteti cesiona (sau a acorda o sub-licenta) drepturile dumneavoastra de utilizare a Software-ului, de a garanta cu drepturile dumneavoastra de utilizare a Software-ului sau de a transfera in alta maniera orice parte a drepturilor dumneavoastra de a utiliza Software-ul. Pentru claritate, utilizarea Software-ului de catre dumneavoastra se afla supusa, de asemenea, renuntarilor si restrictiilor din sectiunea 14 si conformitatii dumneavoastra cu prevederile de control al exportului din Sectiunea 18.

  3. Periodic Software-ul poate sa descarce si sa instaleze automat actualizari de la PRODUCATORI. Aceste actualizari au fost concepute pentru a imbunatati, a ridica la un nivel superior si a dezvolta Serviciile si pot viza rezolvari ale unor erori, imbunatatirea unor functii, realizarea unor noi module Software si a unor versiuni complet noi. Conveniti sa primiti aceste actualizari (si sa permiteti PRODUCATORILOR sa va livreze aceste actualizari cu sau fara cunostinta dumneavoastra) ca parte a Serviciilor utilizate de catre dumneavoastra.

 5. Utilizarea Materialelor STIRA, a Continutului Utilizatorului si a Continutului Comun de Grup.

  1. Cu exceptia indicatiilor contrare exprese din orice Termeni Suplimentari aplicabili, prin prezenta STIRA va acorda licenta neexclusiva, revocabila in mod gratuit (pe baza notificarii din partea STIRA), netransferabila, pentru a vizualiza, descarca si tipari Materialele STIRA, sub rezerva urmatoarelor conditii:

   1. Puteti accesa si utiliza Materialele STIRA exclusiv in scopuri personale, de informare, ne-comerciale si interne, in conformitate cu Termenii;

   2. Nu puteti modifica sau altera Materialele STIRA;

   3. Nu puteti distribui, vinde, inchiria, acorda drepturi de utilizare sau pune la dispozitia altora Materialele STIRA; si

   4. Din Materialele STIRA nu puteti indeparta niciun text sau nicio notificare protejate de dreptul de autor sau dreptul de proprietate intelectuala.

  2. Unele Servicii implica o colaborare si servicii de utilizare in comun a fisierelor intre alti Utilizatori sau grup specific. Continutul Utilizatorilor pe care dumneavoastra sau alti Utilizatori le impart cu ceilalti Utilizatori prin Servicii va fi denumit „Continutul Comun de Grup". Desi anumite Servicii ofera functia de a restrictiona utilizarea de catre alt Utilizator a Continutului Comun de Grup, aceste restrictii nu sunt garantate si sunteti unicul responsabil pentru a stabili ce restrictii, daca exista, sunt aplicate pe Continutul Comun de Grup pe care il distribuiti. Conveniti ca STIRA nu este raspunzator in niciun fel in cazul in care alti Utilizatori utilizeaza, modifica, distrug, corup, copiaza sau distribuie Continutul Comun de Grup asigurat de dumneavoastra cu incalcarea limitarilor pe care le impuneti asupra utilizarii acestuia. in plus, este responsabilitatea dumneavoastra de a stabili ce limitari se aplica asupra utilizarii de catre dumneavoastra a Continutului Comun de Grup asigurat de catre un alt Utilizator, inclusiv de a analiza functionalitatea unui Serviciu dat si a Termenilor Suplimentari impreuna cu restrictiile suplimentare aplicate de acest Utilizator asupra utilizarii de catre dumneavoastra a Continutului Comun de Grup asigurat de catre acesta

  3. Software-ul face obiectul prevederilor suplimentare referitoare la Software-ul din prezentul.

  4. Drepturile care va sunt acordate in Materialele STIRA conform specificatiilor de mai sus nu sunt aplicabile pentru designul, layout-ul sau aspectul si spiritul oricaror Servicii. Aceste elemente ale Site-ului sunt protejate prin Drepturi de Proprietate Intelectuala, si nu pot fi copiate sau imitate integral sau partial. Niciun Material STIRA nu poate fi copiat sau retransmis cu exceptia cazului in care acest lucru a fost aprobat de STIRA.

 6. Conduita Utilizatorului.

  1. Conveniti ca dumneavoastra, si nu STIRA, sunteti pe deplin responsabil pentru intregul Continut al Dumneavoastra pe care il incarcati, il publicati, il transmiteti prin e-mail sau il puneti la dispozitie pe Site sau prin intermediul Serviciilor („Punere la dispozitie"), indiferent daca este publicat sau transmis privat. Va asumati toate riscurile asociate cu utilizarea Continutului Dumneavoastra, inclusiv in ceea ce priveste acuratetea, completitudinea sau utilitatea acestuia.

  2. Declarati si garantati ca:

   1. detineti proprietatea asupra Drepturilor de Proprietate Intelectuala sau ati obtinut licenta (licentele) si permisiunea (permisiunile) necesara(e) pentru utilizarea Continutului Dumneavoastra in conformitate cu Serviciile sau in alta maniera permisa de Termeni;

   2. detineti drepturile necesare pentru a acorda licenta si sub-licentele descrise in Termeni; si

   3. ati primit aprobarea tuturor persoanelor pe care le descrieti in Continutul Dumneavoastra pentru utilizarea Continutului Dumneavoastra conform celor mentionate in Termeni, inclusiv distributia, afisarea publica, interpretarea publica si reproducerea Continutului Dumneavoastra.

  3. Recunoasteti si sunteti de acord ca prin accesarea sau utilizarea Serviciilor sau Materialelor, puteti fi expus la Materiale (inclusiv la Continutul Comun de Grup) ale altora pe care le puteti considera ofensatoare, indecente sau reprehensibile si prin prezenta renuntati la orice drepturi sau remedii legale sau echitabile pe care le aveti sau le puteti avea impotriva STIRA cu privire la acestea, si sunteti de acord sa asigurati si sa exonerati de raspundere STIRA, afiliatii si/sau licentiatorii sai in masura permisa prin lege in fata tuturor aspectelor ce decurg din utilizarea Site-ului de catre dumneavoastra.

  4. Conveniti sa nu utilizati, sau sa nu incurajati sau sa permiteti altora sa utilizeze Serviciile in scopul de:

   1. a pune la dispozitie orice Material care este ilegal, daunator, amenintator, abuziv, necinstit, defaimator, calomniator, vulgar, obscen, care prezinta pornografie cu copii, libidinos, jignitor, care invadeaza intimitatea altora, care manifesta ura sau care este disputabil din punct de vedere rasial, etnic sau din alt punct de vedere;

   2. a urmari, a intimida si/sau a hartui o alta persoana;

   3. a incita alte persoane la violenta;

   4. a vatama minorii in orice fel;

   5. a pune la dispozitie orice Material pe care nu aveti dreptul de a-l Pune la Dispozitie in baza oricarei Legi sau relatii contractuale sau fiduciare;

   6. A pune la Dispozitie orice Material care incalca orice Drept de Proprietate Intelectuala sau alt drept de proprietate al oricarei parti;

   7. a personifica o persoana sau o entitate sau a declara fals sau a prezenta incorect afilierea dumneavoastra cu o persoana sau cu o entitate;

   8. a falsifica anteturile sau a manipula in alta maniera elementele de identificare pentru a disimula originea oricaror Materiale publicate sau transmise prin intermediul Serviciilor;

   9. a utiliza Serviciile sau Materialele astfel incât sa induca in eroare un Utilizator, pentru ca acesta sa creada ca interactioneaza direct cu STIRA sau cu oricare dintre Servicii;

   10. a se implica in scrisori in lant, concursuri, distribuire de junk e-mail, scheme piramidale, spam, chestionare sau alte mesaje duplicate sau nesolicitate (comerciale sau de alta natura);

   11. a utiliza orice nume de domeniu STIRA ca pseudonim pentru adresa de e-mail de raspuns;

   12. a pune la Dispozitie orice Material care contine virusuri software sau orice alt cod sursa, fisiere sau programe concepute pentru a intrerupe, a distruge sau a limita functionalitatea oricarei componente software, hardware sau a unui echipament de telecomunicatii;

   13. a accesa sau a utiliza Serviciile in orice maniera care ar putea dauna, inactiva, supraincarca sau deteriora orice server STIRA sau retelele conectate la orice server STIRA;

   14. a produce interferente sau intreruperi ale Serviciilor in mod intentionat sau neintentionat sau a incalca orice lege aplicabila cu privire la accesul sau utilizarea Serviciilor, a incalca orice cerinte, proceduri, politici sau regulamente ale retelelor conectate la Servicii, sau a se angaja in orice activitati interzise in baza Termenilor;

   15. a intrerupe sau a interfera cu siguranta, sau a produce daune in alta maniera Serviciilor, Materialelor, resurselor de sistem, conturilor, parolelor, serverelor sau retelelor conectate la sau accesibile prin intermediul Serviciilor sau a oricaror site-uri afiliate sau conexe;

   16. a intrerupe, a interfera sau a impiedica orice alt Utilizator sa utilizeze si sa se bucure de Servicii sau de Materiale, sau de orice alte site-uri afiliate sau conexe, servicii sau materiale;

   17. a accesa sau a incerca accesarea oricarui Material pe care nu sunteti autorizat sa il accesati prin orice mijloace sau mijloace care nu au fost puse intentionat la dispozitie prin intermediul Serviciilor;

   18. a comercializa orice bunuri sau servicii pentru scopuri de afaceri (inclusiv publicitate si oferte de cumparare sau de vânzare bunuri sau servicii), cu exceptia cazului in care acest lucru este permis expres de STIRA;

   19. a reproduce, a vinde, a comercializa, a revinde sau a exploata in scopuri comerciale orice parte a Serviciilor sau a oricarui Material, orice utilizare a unui Serviciu sau a unui Material sau accesul la orice Serviciu sau Material;

   20. a utiliza orice metode de indexare pagini web sau alte metode similare de colectare si extragere de date in legatura cu Serviciile sau cu Materialele; sau

   21. a colecta sau stoca datele despre ceilalti Utilizatori in legatura cu comportamentul interzis si activitatile prevazute in prezenta Sectiune 6.4.

 7. Investigatii.

  1. STIRA poate (fara a avea o obligatie in acest sens) sa monitorizeze sau sa analizeze Serviciile si Materialele in orice moment. Fara a limita caracterul general al celor de mai sus, STIRA are dreptul oricând de a indeparta Continutul Dumneavoastra din orice motiv (sau fara motiv), inclusiv daca acest Continut incalca Termenii sau orice prevederi legale aplicabile.

  2. Desi STIRA nu monitorizeaza in general activitatea Utilizatorilor in legatura cu Serviciile sau cu Materialele, in cazul in care STIRA ia cunostinta de orice posibile incalcari din partea dumneavoastra a prevederilor Termenilor, STIRA isi rezerva dreptul de a investiga aceste incalcari, iar STIRA poate, la discretia sa, sa rezilieze imediat drepturile pe care le aveti in baza prezentului contract, inclusiv dreptul pentru utilizarea Serviciilor sau Materialelor sau poate sa modifice, sa altereze sau sa indeparteze Continutul Dumneavoastra sau Informatiile Contului Dumneavoastra, in tot sau in parte, fara o notificare prealabila catre dumneavoastra. Daca, ca rezultat al acestor investigatii, STIRA considera ca au avut loc activitati contraventionale, STIRA isi rezerva dreptul de a sesiza si de a coopera cu orice autoritati competente de aplicare a legii.
   Cu exceptia masurii in care acest lucru este interzis de legea aplicabila, STIRA are dreptul de a pastra si/sau divulga orice informatii sau Materiale, inclusiv Continutul Dumneavoastra sau Informatiile Contului Dumneavoastra (sau elemente ale acestora), aflate in posesia STIRA in legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a Serviciilor

   1. pentru a respecta legea aplicabila, o hotarâre judecatoreasca sau o cerinta a unei autoritati guvernamentale;

   2. pentru a pune in aplicare Termenii;

   3. pentru a raspunde oricaror incalcari de catre Continutul Dumneavoastra ale Termenilor sau ale drepturilor unor terti;

   4. pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra de servicii clienti; sau

   5. pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranta personala a STIRA, a Utilizatorilor sai sau a tertilor, inclusiv a publicului larg, dupa cum considera STIRA necesar sau adecvat, la discretia sa.

 8. Utilizarea Continutului Dumneavoastra.
  Nota in termeni comuni: Realizam ca aceasta sectiune poate sa para un pic amenintatoare si de aceea dorim sa evidentiem câteva lucruri. Aceasta sectiune se aplica doar la acele parti din Site-urile noastre, ca de exemplu Forumurile Utilizatorilor, unde dorim ca Utilizatorii sa impartaseasca in mod gratuit continutul cu STIRA si cu fiecare dintre ceilalti utilizatori. Acest lucru nu se aplica pentru intreg continutul pe care il oferiti spre utilizare, il adaugati sau il publicati pe Site-urile noastre. De exemplu, nu se aplica in cazul continutului gazduit de serviciile online. Pentru serviciile respective, vom pune la dispozitie contracte de licenta personalizate care sunt potrivite cu spiritul si cu scopul acelor servicii si care sunt adecvate pentru tipul de continut pe care ne asteptam sa-l publicati pentru utilizare in comun pe acestea. (Acelasi lucru este exprimat intr-o maniera mai oficiala mai jos.) Prin urmare, va incurajam sa fiti selectivi atunci când decideti ce continut publicati in baza acestei licente, dorind sa ne asiguram ca nu aveti retineri in a ne acorda drepturile din prezenta sectiune in cazul continutului specific respectiv.

  1. STIRA nu pretinde drepturi de proprietate asupra Continutului Dumneavoastra. Cu toate acestea, cu exceptia celor prevazute la Sectiunea 8.2, acordati STIRA o licenta valabila in intreaga lume (deoarece Internetul este global), gratuita, neexclusiva, transferabila, perpetua, irevocabila si care poate fi sub-licentiata pe deplin, pentru a utiliza, a distribui, a reproduce, a modifica, a adapta, a publica, a traduce, a interpreta public si a afisa public Continutul Dumneavoastra (integral sau partial) si pentru a incorpora Continutul Dumneavoastra in alte Materiale sau lucrari in orice format sau mediu necunoscut sau dezvoltat in viitor.

  2. Termenii Sectiunii 8.1 nu se aplica in cazul Continutului Dumneavoastra:

   1. Atunci când s-a convenit expres ca Sectiunea 8(a) nu se aplica in Termenii suplimentari care pot sa insoteasca anumite Servicii (ca de exemplu cei care insotesc serviciile online); sau

   2. Atunci când Continutul Dumneavoastra este Pus la Dispozitie prin intermediul unor Servicii concepute pentru comunicare privata sau care va permit sa limitati accesul public la sau utilizarea Continutul Dumneavoastra si in cazul in care dumneavoastra limitati efectiv accesul public sau utilizarea.

  3. In cazul Continutului Dumneavoastra care cade sub incidenta Sectiunii 8.2.1, acordati STIRA doar acele drepturi prevazute in Termenii Suplimentari respectivi.

  4. In cazul Continutului Dumneavoastra acoperit de Sectiunea 8.2.2, acordati STIRA o licenta valabila in intreaga lume (deoarece Internetul este global), gratuita, neexclusiva, transferabila si care poate fi sub-licentiata integral pentru a utiliza, a distribui, a reproduce, a modifica, a publica si a traduce Continutul Dumneavoastra exclusiv in scopul de a va permite utilizarea Serviciilor. Puteti revoca aceasta licenta si inceta drepturile STIRA in orice moment eliminând Continutul Dumneavoastra din Serviciu; cu conditia sa fiti de acord ca STIRA sa poata pastra si utiliza copii ale Continutului Dumneavoastra in scopul arhivarii si conform Sectiunii 7 (Investigatii), de mai sus.

 9. Feedback.

  1. Nu aveti nicio obligatie sa puneti la dispozitia STIRA ideile, sugestiile, documentatiile si/sau propunerile („Feedback"). insa, daca transmiteti Feedback la STIRA, desi pastrati dreptul de proprietate asupra acestui Feedback, prin prezenta acordati pentru STIRA o licenta neexclusiva, gratuita, platita integral, perpetua, irevocabila, transferabila, nelimitata in baza tuturor Drepturilor de Proprietate Intelectuala ale dumneavoastra de a utiliza si exploata in toata lumea si in orice scop Feedback-ul dumneavoastra.

  2. In plus, prin transmiterea Feedback-ului, declarati si garantati ca (i) Feedback-ul dumneavoastra nu contine informatii confidentiale sau protejate de drepturi de proprietate intelectuala ce au legatura cu dumneavoastra sau terti; (ii) STIRA nu are o obligatie expresa sau implicita de a pastra confidentialitatea Feedback-ului; (iii) STIRA poate sa aiba ceva similar Feedback-ului in curs de analiza sau de dezvoltare; si (iv) nu aveti dreptul la niciun fel de compensatie sau remunerare de orice fel de la STIRA pentru Feedback, in niciun fel de circumstante.

 10. Dreptul de a obtine Venituri/Reclame.

  • Cu exceptia Continutului Dumneavoastra care face obiectul Sectiunii 8(b) de mai sus, conveniti ca STIRA poate sa obtina venituri si/sau alt tip de remuneratie pentru Continutul Dumneavoastra Pus la Dispozitie prin intermediul Serviciilor, fara a avea obligatia de a efectua nicio plata catre dumneavoastra. De exemplu, STIRA poate afisa reclame platite ale STIRA si/sau ale unor terti si/sau alte informatii adiacente sau incluse in cadrul Serviciilor si adiacente sau in legatura cu Continutul dumneavoastra, iar dumneavoastra sunteti de acord ca nu aveti dreptul la remuneratie pentru aceste reclame. Maniera, modul si masura publicitatii sau altor modele generatoare de venituri implementate de STIRA pentru sau in legatura cu Serviciile si/sau cu Continutul Dumneavoastra fac obiectul modificarilor fara notificarea prealabila a dumneavoastra.

 11. Legaturi catre Site-uri ale unor terte parti.

  • Serviciile si Materialele pot include legaturi (link-uri) care va vor conduce la alte site-uri in afara Serviciilor („Site-uri Conexe"). Site-urile Conexe va sunt puse la dispozitie de STIRA doar pentru usurinta utilizarii, iar includerea legaturilor nu implica avizarea de catre STIRA a vreunui Site Conex. STIRA nu detine controlul asupra Site-urilor Conexe si conveniti ca STIRA nu este responsabil pentru disponibilitatea sau continutul vreunuia dintre Site-urile Conexe (inclusiv pentru reclame, produse sau alte materiale de pe sau disponibile de la un astfel de Site Conex), pentru orice legatura inclusa pe un Site Conex sau pentru modificarile sau actualizarile vreunui Site Conex.

 12. Modificari ale Serviciilor si Materialelor.

  • STIRA poate, in orice moment si periodic, sa modifice sau sa intrerupa, temporar sau permanent, Serviciile sau Materialele, sau o parte a acestora, cu sau fara notificare. Conveniti ca STIRA nu va fi responsabil catre dumneavoastra sau catre un tert pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a Serviciilor sau a Materialelor.

 13. Incetare.

  1. Termenii se vor aplica pâna la rezilierea acestora de catre dumneavoastra sau de catre STIRA conform celor prevazute mai jos.

  2. Daca doriti sa reziliati intelegerea dumneavoastra cu STIRA, puteti face acest lucru printr-o

   1. notificare catre STIRA, in orice moment si

   2. puteti inchide conturile dumneavoastra pentru orice Servicii sau Materiale pe care le utilizati, daca STIRA v-a pus la dispozitie aceasta optiune. Notificarea va fi transmisa, in scris, la adresa STIRA mentionata in Sectiunea 21.

  3. STIRA poate sa rezilieze Termenii (sau o parte a acestora, cum ar fi oricare dintre Termenii Suplimentari individuali) in orice moment daca:

   1. Ati incalcat orice prevedere a Termenilor (sau ati actionat de o maniera care demonstreaza clar ca nu aveti intentia sau nu puteti sa respectati Termenii);

   2. STIRA are o obligatie legala in acest sens (de exemplu, in cazul in care punerea la dispozitie catre dumneavoastra a Serviciilor sau a Materialelor este sau devine ilegala);

   3. Prestarea Serviciilor catre dumneavoastra de catre STIRA nu mai este, in opinia STIRA, viabila din punct de vedere comercial;

   4. STIRA a ales sa intrerupa disponibilitatea Serviciilor sau Materialelor (sau a unei parti a acestora); sau

   5. A existat o perioada prelungita de inactivitate in contul dumneavoastra.

  4. De asemenea, din orice motiv STIRA poate sa inceteze sau sa suspende complet sau partial contul dumneavoastra si/sau accesul la Servicii. Cu exceptia celor prevazute in Termenii Suplimentari aplicabili in cazul unui anumit Serviciu, rezilierea contului dumneavoastra poate sa includa:

   1. indepartarea accesului la oricare dintre ofertele din cadrul Serviciilor;

   2. stergerea Continutului Dumneavoastra si a Informatiilor Contului dumneavoastra, inclusiv a datelor dumneavoastra personale, a numelui de utilizator pentru autentificare si a parolei, precum si a tuturor informatiilor asociate, a fisierelor si Materialelor asociate cu sau aflate in interiorul contului dumneavoastra (sau a unei parti a acestora); si

   3. interzicerea utilizarii ulterioare a Serviciilor.

  5. Conveniti ca orice reziliere din culpa se poate realiza la discretia STIRA, iar STIRA nu va fi raspunzatoare fata de dumneavoastra sau fata de un tert pentru inchiderea contului dumneavoastra (nici pentru stergerea concomitenta a Informatiilor Contului dumneavoastra) sau pentru incetarea accesului la Servicii si la Materiale, inclusiv la Continutul Dumneavoastra.

  6. La expirarea sau rezilierea Termenilor, veti inceta imediat utilizarea Serviciilor si a Materialelor. insa, toate licentele perpetue pe care le-ati acordat, oricare din obligatiile de despagubire pe care le aveti in baza prezentului contract, oricare din renuntarile sau restrictiile STIRA de daune ale raspunderilor in baza prezentului contract si Sectiunile 2, 3, 6(1-4), 7, 9-13, 14, 16, 19, 20 si 21 vor ramâne valabile si dupa rezilierea sau expirarea Termenilor.

 14. RENUNTAREA LA GARANTII.

  1. INTELEGETI si CONVENITI EXPRES ca, IN MASURA PERMISA DE LEGISLATIA APLICABILA:

   1. SITE-UL, SERVICIILE SI MATERIALELE SUNT FURNIZATE DE STIRA „IN STAREA CURENTA", FARA GARANTII DE ORICE FEL, EXPRESE, IMPLICITE, LEGALE SAU DE ALTA NATURA, INCLUSIV GARANTII IMPLICITE LEGATE DE TITLU, LIPSA INCALCARILOR, VANDABILITATE SAU ADECVAREA LA SCOPURI. FARA A LIMITA CARACTERUL GENERAL AL CELOR DE MAI SUS, STIRA NU ACORDA NICIO GARANTIE CONFORM CAREIA

    1. SITE-UL, SERVICIILE SAU MATERIALELE INDEPLINESC CERINTELE DUMNEAVOASTRA SAU VOR FI NEINTRERUPTE, ACCESIBILE LA TIMP, SIGURE SAU LIPSITE DE ERORI;

    2. REZULTATELE CARE POT FI OBTINUTE DIN UTILIZAREA SITE-ULUI, A SERVICIILOR SAU A MATERIALELOR VOR FI EFICACE, ADECVATE SAU DE INCREDERE;

    3. CALITATEA SITE-ULUI, A SERVICIILOR SAU MATERIALELOR VA ATINGE ASTEPTARILE DUMNEAVOASTRA; SAU

    4. ORICE ERORI SAU DEFECTE ALE SITE-ULUI, SERVICIILOR SAU MATERIALELOR VOR FI CORECTATE. NICIO CONSULTANTA SAU INFORMATIE, IN FORMA VERBALA SAU SCRISA, OBTINUTA DE DUMNEAVOASTRA DE LA STIRA SAU PRIN SAU DIN UTILIZAREA SERVICIILOR NU VA CREA GARANTII CARE NU AU FOST EXPRES MENTIONATE IN ACESTI TERMENI.

   2. STIRA ISI DECLINA EXPRES ORICE RASPUNDERE IN CEEA CE PRIVESTE ACTIUNILE REZULTATE DIN UTILIZAREA SAU DIN PARTICIPAREA DUMNEAVOASTRA LA ORICE SERVICII SI DIN UTILIZAREA MATERIALELOR DE CATRE DUMNEAVOASTRA. ORICE MATERIALE DESCARCATE SAU OBTINUTE PRIN UTILIZAREA SERVICIILOR SUNT ACCESATE LA DISCRETIA SI PE RISCURILE DUMNEAVOASTRA, SI VETI FI SINGURUL RESPONSABIL PENTRU ORICE DAUNE PRODUSE SISTEMULUI DUMNEAVOASTRA INFORMATIC SAU PENTRU PIERDEREA DE DATE CARE AR PUTEA SA SE PRODUCA DIN DESCARCAREA ORICARUI ASTFEL DE MATERIAL. STIRA NU ISI ASUMA NICIUN FEL DE RASPUNDERE PENTRU NICIUN VIRUS INFORMATIC SAU PENTRU UN ALT COD SIMILAR DESCARCAT IN COMPUTERUL DUMNEAVOASTRA DIN UTILIZAREA ORICAROR SERVICII.

   3. STIRA NU CONTROLEAZA, NU AVIZEAZA SAU NU ACCEPTA RESPONSABILITATEA PENTRU NICIUN MATERIAL SAU SERVICIU OFERIT DE TERTI CARE POATE FI ACCESAT PRIN SITE-URILE CONEXE. STIRA NU FACE DECLARATII SI NU ACORDA GARANTII DE NICIUN FEL CU PRIVIRE LA ACESTI TERTI, MATERIALELE SAU SERVICIILE ACESTORA SI NU VA FI RASPUNZATOR PENTRU ACESTEA. ORICE TRANZACTII PE CARE LE INCHEIATI CU ACESTI TERTI SUNT PE RISCUL DUMNEAVOASTRa.

   4. DIRECTORII, GAZDELE, PARTICIPANTII, MODERATORII SI ALTI TERTI NU SUNT PURTATORI DE CUVANT AUTORIZATI AI STIRA, IAR OPINIILE ACESTORA NU REFLECTA IN MOD NECESAR OPINIILE STIRA. IN CEA MAI MARE MASURA PERMISA DE LEGEA APLICABILA, STIRA NU VA FI RASPUNZATOR PENTRU CONTINUTUL UTILIZATORULUI IN BAZA UNOR DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA, DE AUTOR, DE CONFIDENTIALITATE, SAU IN BAZA PREVEDERILOR LEGALE LEGATE DE PUBLICITATE, DEFAIMARE, OBSCENITATE SAU DE ALTA NATURA. STIRA ISI DECLINA DE ASEMENEA ORICE RASPUNDERE PENTRU UTILIZAREA INADECVATA, PIERDEREA, MODIFICAREA SAU INDISPONIBILITATEA ORICARUI CONTINUT AL UTILIZATORULUI.

   5. STIRA NU VA FI RASPUNZATOR PENTRU PIERDERI PE CARE LE PUTEÅ¢I SUPORTA CA REZULTAT AL UTILIZARII DE CATRE ALTA PERSOANA A PAROLEI SAU CONTULUI DUMNEAVOASTRA SAU A INFORMATIILOR CONTULUI DUMNEAVOASTRA IN LEGATURA CU SITE-UL SAU CU ORICE SERVICII SAU MATERIALE, CU SAU FARA CUNOSTINTA DUMNEAVOASTRA

   6. IN UNELE JURISDICTII, NU ESTE PERMISA EXCLUDEREA ANUMITOR GARANTII, LIMITAREA SAU EXCLUDEREA GARANTIILOR IMPLICITE SAU LIMITAREA TERMENULUI DE VALABILITATE AL UNEI GARANTII IMPLICITE, PRIN URMARE LIMITARILE DE MAI SUS POT SA NU FIE APLICABILE IN CAZUL DUMNEAVOASTRA.

 15. Utilizatori internationali.

  1. Serviciile pot fi accesate din tari din intreaga lume si poate contine referinte la Servicii si Materiale care nu sunt disponibile in tara dumneavoastra. Aceste referinte nu implica faptul ca STIRA intentioneaza sa anunte Serviciile sau Materialele respective in tara dumneavoastra.

  2. Aceste Servicii sunt controlate, operate si administrate de STIRA Electronic S.R.L. de la sediul sau. STIRA nu face nicio declaratie conform careia Serviciile sau Materialele sunt adecvate sau disponibile pentru utilizare in alte locatii in afara Romaniei, iar accesul la Servicii din jurisdictii in care Serviciile sau Materialele sunt considerate ilegale este interzis. STIRA isi rezerva dreptul de a bloca accesul anumitor utilizatori internationali la Servicii sau la Materiale. Daca accesati Serviciile dintr-o locatie in afara Statelor Unite, sunteti responsabil pentru respectarea tuturor prevederilor legale locale.

 16. Limitarea raspunderii.

  1. IN NICIUN CAZ STIRA, DIRECTORII, ADMINISTRATORII, ANGAJATII, PARTENERII SAU FURNIZORII ACESTUIA NU VOR FI RASPUNZATORI FATA DE DUMNEAVOASTRA SAU FATA DE UN TERT PENTRU ORICE DAUNE SPECIALE, INCIDENTALE, INDIRECTE, SECUNDARE SAU PUNITIVE DE ORICE NATURA, INCLUSIV PENTRU CELE REZULTATE DIN PIERDEREA UZULUI, A DATELOR SAU A PROFITULUI, INDIFERENT DACA ACESTEA POT SAU NU SA FIE PREVAZUTE SAU DACA STIRA A AVUT CUNOSTINTA DE POSIBILITATEA APARITIEI ACESTORA, SAU PE BAZA ORICAREI ALTE TEORII A RASPUNDERII, INCLUSIV PENTRU INCALCAREA CONTRACTULUI SAU A GARANTIEI, NEGLIJENTA SAU ALTA ACTIUNE NECINSTITA, SAU PENTRU ORICE ALTE PRETENTII NASCUTE DIN SAU IN LEGATURA CU UTILIZAREA SAU ACCESUL DUMNEAVOASTRA LA SITE, LA SERVICII SAU LA MATERIALE. NICIO PREVEDERE A TERMENILOR NU VA LIMITA SAU EXCLUDE RASPUNDEREA STIRA PENTRU NEGLIJENTA MAJORA SAU COMPORTAMENT INADECVAT INTENTIONAT AL STIRA SAU AL ANGAJATILOR ACESTUIA, SAU PENTRU DECES SAU VATAMARE CORPORALA.

  2. RASPUNDEREA TOTALA A STIRA SI A AFILIATILOR SI FURNIZORILOR SAI CONFORM SI IN LEGATURA CU ACEST CONTRACT SE VA LIMITA LA SUMA DE O SUTA LEI (100RON) SAU LA SUMA TOTALA ACHITATA DE DUMNEAVOASTRA PENTRU ACCESUL LA SERVICIU, ORICARE DIN ACESTEA ESTE MAI MARE. ACEASTA LIMITARE SE VA APLICA CHIAR DACA STIRA A FOST ANUNTATA DESPRE POSIBILITATEA PRODUCERII UNOR ASTFEL DE DAUNE SI INDIFERENT DE ORICE NEINDEPLINIRE A SCOPULUI ESENTIAL AL ORICAREI REMEDIERI LIMITATE.

  3. ACESTE LIMITARI SI EXCLUDERILE DIN PREZENTA SECTIUNE 16 SE VOR APLICA IN MASURA PERMISA DE LEGISLATIA APLICABILA IN JURISDICTIA DUMNEAVOASTRA. ANUMITE JURISDICÅ¢II INTERZIC EXCLUDEREA SAU LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU DAUNE INCIDENTALE, SECUNDARE SAU PUNITIVE. IN CONSECINTA, LIMITARILE SI EXCLUDERILE PREVAZUTE MAI SUS POT SA NU SE APLICE IN CAZUL DUMNEAVOASTRA

 17. Notificarea incalcarii drepturilor de autor.

  1. STIRA respecta Drepturile de Proprietate Intelectuala ale altora si pretinde Utilizatorilor sai sa faca acelasi lucru. STIRA va raspunde unor notificari clare de incalcare a drepturilor de autor in conformitate cu legislatia romana in vigoare, iar raspunsul sau la astfel de notificari poate include inlaturarea sau inactivarea accesului la continutul de care este legata pretinsa incalcare, inchiderea conturilor persoanelor care demonstreaza incalcari repetate si/sau efectuarea de incercari in buna credinta de a contacta Utilizatorul care a publicat continutul in cauza astfel incât acesta sa poata, daca este cazul, sa formuleze un raspuns la notificare.

  2. in cazul in care considerati ca opera dumneavoastra a fost utilizata sau copiata de o maniera care ar putea fi considerata o incalcare a drepturilor de autor, iar aceasta incalcare este gazduita de Servicii, pe site-uri care contin legaturi la sau de la Servicii sau in legatura cu Serviciile sau cu Materialele, va rugam sa formulati, conform legii, o notificare scrisa prin posta sau prin fax (si nu prin e-mail sau prin telefon) in legatura cu pretinsa incalcare a drepturilor de autor catre Agentul de Drepturi de Autor al STIRA (cu informatiile de contact de mai jos din Sectiunea 17.4), care va contine urmatoarele elemente:

   1. O semnatura fizica sau electronica a persoanei autorizate sa actioneze in numele titularului dreptului de autor care se pretinde a fi fost incalcat;

   2. O descriere a operei (operelor) protejate de drepturile de autor care pretindeti ca a (au) fost incalcata (e) si identificarea continutului operei (operelor) respective care pretindeti ca produce incalcarea si pentru care solicitati indepartarea sau limitarea accesului;

   3. Descrierea locului unde continutul pe care il pretindeti a fi incalcare este localizat pe Servicii;

   4. Informatii suficiente care sa permita STIRA sa va contacteze, ca de exemplu adresa dumneavoastra postala, numarul de telefon si adresa de e-mail;

   5. O declaratie prin care mentionati ca sunteti convins, in buna credinta, ca utilizarea continutului identificat in notificarea dumneavoastra, in maniera descrisa, nu a fost autorizata de titularul drepturilor de autor, de agentul acestuia sau prin lege; si

   6. O declaratie prin care mentionati ca informatiile din notificarea dumneavoastra sunt corecte si, sub sanctiunea falsului in declaratii, ca sunteti titularul drepturilor de autor sau sunteti autorizat sa actionati in numele titularului drepturilor de autor.

    Inainte de a depune o astfel de notificare, va rugam sa analizati atent daca utilizarea materialului protejat de drepturi de autor in cauza nu este protejata prin doctrina „utilizarii echitabile", deoarece ati putea fi obligat sa suportati costurile si onorariile avocatiale in cazul in care se stabileste ca utilizarea nu incalca drepturile de autor. in cazul in care nu sunteti siguri daca utilizarea materialului dumneavoastra supus drepturilor de autor reprezinta incalcare, va rugam sa contactati un avocat. in plus, poate doriti sa consultati materialele de referinta public disponibile precum cele gasite la adresa www.chillingeffects.org*.

  3. In cazul in care considerati ca accesul la Continutul Dumneavoastra a fost interzis sau inlaturat de STIRA ca rezultat al unei notificari incorecte de incalcare a drepturilor de autor, va rugam sa formulati, in conformitate cu legea, o notificare scrisa prin posta sau prin fax (si nu prin e-mail sau prin telefon) catre Agentul de Drepturi de Autor al STIRA (cu informatiile de contact de mai jos din Sectiunea 17(4)), care sa contina toate elementele urmatoare:

   1. O semnatura fizica sau electronica a semnatarului;

   2. Identificarea materialului care a fost inlaturat din Servicii si locatia Serviciului unde materialul era publicat inainte de a fi inlaturat;

   3. O declaratie, sub sanctiunea falsului in declaratii, conform careia aveti convingerea, in buna credinta, ca materialul a fost inlaturat sau accesul la acesta a fost limitat ca rezultat al unei erori sau identificari eronate a materialului care trebuie inlaturat sau la care trebuie limitat accesul;

   4. Informatii suficiente care sa permita STIRA sa va contacteze, ca de exemplu adresa dumneavoastra postala, numarul de telefon si adresa de e-mail; si

   5. O declaratie conform careia sunteti de acord cu jurisdictia instantelor si veti accepta notificari procesuale de la persoana care a furnizat notificarea in baza legii.

    Inainte de a formula un raspuns la notificare, va rugam sa analizati cu atentie daca utilizarea materialului protejat de drepturi de autor in cauza poate fi considerata incalcare, deoarece puteti fi obligat la plata costurilor si onorariilor avocatiale in cazul in care instanta stabileste ca raspunsul la notificare includea o declaratie falsa conform careia materialul a fost inlaturat din greseala. in cazul in care nu sunteti siguri daca utilizarea materialului in cauza reprezinta sau nu incalcare, va rugam sa contactati un avocat. in plus, poate doriti sa consultati materialele de referinta public disponibile precum cele gasite la adresa www.chillingeffects.org*.

  4. Agentul de Drepturi de Autor al STIRA pentru notificarea pretinselor incalcari ale drepturilor de autor poate fi contactat dupa cum urmeaza:
   Prin posta: STIRA Electronic S.R.L., str.Mihai Viteazu nr.3D,Sighisoara, MS 545400, ROMANIA
   Prin fax: +40 (0365) 819879

   Prin e-mail: copyright@stira.ro
   Prin telefon: +40 (732) 868052
   Agentul de Drepturi de Autor nu va inlatura continutul din Servicii ca raspuns la notificari telefonice sau prin e-mail in legatura cu pretinse incalcari, deoarece o notificare legala valabila trebuie sa fie semnata, sub sanctiunea falsului in declaratii, de titularul drepturilor de autor sau de o persoana autorizata sa actioneze in numele acestuia. Va rugam sa transmiteti aceste notificari exclusiv prin fax sau prin posta conform celor stipulate in aceasta Sectiune. Agentul de Drepturi de Autor va fi contactat doar daca sunteti convins ca opera dumneavoastra a fost utilizata sau copiata de o maniera care constituie o incalcare a drepturilor de autor, iar respectiva incalcare are loc pe Serviciile sau pe site-urile cu legaturi de la sau la Servicii, sau prin intermediul Serviciilor sau al Materialelor. Orice alte solicitari adresate Agentului de Drepturi de Autor vor ramâne fara raspuns. Aceste solicitari trebuie efectuate prin procedura de feedback la care se face referire la Sectiunea 9 sau prin procedura de raportare a abuzurilor la care se face referire la Sectiunea 21(7).

 18. Legi ce Controleaza Exporturile.

  • Luati la cunostinta si conveniti ca produsele, serviciile sau tehnologia furnizate de STIRA fac obiectul legislatiei si reglementarilor ce controleaza exporturile din Romania. Veti respecta aceste legi si reglementari si nu veti exporta, reexporta sau transfera produse, servicii sau tehnologie STIRA, fie direct, fie indirect, in nicio tara, fara acordul prealabil al guvernului Romaniei, cu incalcarea acestor legi si reglementari.

 19. Despagubiri si raspunderi.

  • Conveniti sa despagubiti si sa exonerati STIRA si subsidiarele, afiliatii, oficialii, agentii, angajatii, societatile sub marca comuna sa alti parteneri, precum si licentiatorii acestuia, de raspundere in fata oricaror pretentii sau cereri, inclusiv onorarii avocatiale rezonabile, cauzate de sau care decurg din Continutul Dumneavoastra, din utilizarea de catre dumneavoastra a Serviciilor sau a Materialelor, din conectarea dumneavoastra la Servicii sau la Materiale, actiunile oricarui membru al grupului dumneavoastra, accesul dumneavoastra la sau utilizarea Site-urilor Conexe si legaturile dumneavoastra cu acestea, in fata oricaror pretentii ca respectivul Continut al dumneavoastra a produs daune unui tert, orice tranzactii incheiate intre dumneavoastra si oricare terti care fac publicitate sau promotii prin intermediul Serviciilor sau Materialelor, din incalcarea Termenilor de catre dumneavoastra sau din incalcarea drepturilor altora, inclusiv a oricaror Drepturi de Proprietate Intelectuala.

 20. Solutionarea Disputelor.

  1. Toate chestiunile legate de accesul dumneavoastra la sau utilizarea Serviciilor sau Materialelor vor fi guvernate de legile Romaniei fara a lua in considerare prevederile privind principiul conflictului de legi din acestea. Conveniti ca orice pretentie sau disputa impotriva STIRA sa fie solutionata de o instanta din Romania, cu exceptia cazurilor in care se convine altfel intre parti si cu exceptia celor prevazute la sectiunea (2) de mai jos. Conveniti sa va supuneti jurisdictiei personale a instantelor din Romania in scopul solutionarii acestor pretentii sau dispute. Partile exclud expres Conventia Natiunilor Unite asupra Contractelor de Vânzare Internationala a Marfurilor.

  2. Pentru orice pretentie (cu exceptia cererilor de ordonanta presedintiala de restrictie sau pentru alte compensatii echitabile) mai mici de 10.000 RON, partea care solicita compensatia poate alege solutionarea disputei intr-o maniera mai putin costisitoare prin arbitraj obligatoriu fara prezenta partilor. in cazul in care una dintre parti alege arbitrajul, va initia arbitrajul prin intermediul unui mediator, convenit de comun acord intre parti. Mediatorul si partile vor respecta urmatoarele reguli:

   1. arbitrajul va avea loc prin telefon, online si/sau se va baza exclusiv pe probe scrise, maniera specifica urmând a fi aleasa de partea care initiaza arbitrajul;

   2. arbitrajul nu va implica prezenta in persoana a partilor sau martorilor cu exceptia cazurilor in care se convine expres altfel intre parti; si

   3. orice hotarâre a arbitrului va putea fi investita cu formula executorie in orice instanta competenta.

  3. Toate pretentiile dumneavoastra impotriva STIRA vor fi solutionate in conformitate cu aceasta sectiune. Toate pretentiile introduse sau initiate cu incalcarea acestei sectiuni vor fi considerate incorect introduse. in cazul in care introduceti pretentii cu incalcarea acestei sectiuni, STIRA are dreptul de a recupera costuri si onorarii avocatiale in valoare de pana la 1.000 RON, cu conditia ca STIRA sa va transmita o notificare scrisa cu privire la pretentia incorect introdusa, iar dumneavoastra sa nu va retrageti aceasta pretentie.

  4. In ciuda prevederilor de mai sus, in cazul accesului neautorizat la sau utilizarii Serviciilor sau a Materialelor de catre dumneavoastra sau de catre altii cu incalcarea Termenilor, conveniti ca STIRA va avea dreptul de a solicita masuri legale de compensare (sau orice procedura urgenta de compensare legala) in orice jurisdictie.

 21. Prevederi generale.

  1. Orice notificare transmisa STIRA in conformitate cu Termenii va fi transmisa la adresa: str.Mihai Viteazu nr.3D, Sighisoara, Jud.Mures, 545400, Romania.

  2. Reprezinta vointa expresa a partilor ca Termenii, orice Termeni Suplimentari si orice documente asociate sa fie redactate in limba romana.

  3. STIRA va poate transmite notificari, inclusiv notificari legate de modificarea Termenilor, prin e-mail, prin posta, prin mesaje text, prin publicari pe sau in cadrul Serviciilor sau prin alte mijloace rezonabile care nu sunt cunoscute in prezent si care pot fi dezvoltate in viitor.

  4. Termenii constituie intreaga intelegere intre STIRA si dumneavoastra cu privire la accesul la sau utilizarea Serviciilor si a Materialelor de catre dumneavoastra si prevaleaza asupra oricaror altor intelegeri anterioare intre dumneavoastra si STIRA cu privire la aceasta chestiune.

  5. Nu puteti sa cesionati sau sa transferati in alta maniera Termenii sau orice alte drepturi acordate in baza acestora, fara aprobarea scrisa a STIRA. Drepturile pe care le are STIRA in baza Termenilor pot fi transferate gratis de catre aceasta.

  6. Daca, din orice motiv, o instanta competenta decide ca orice prevedere a Termenilor, sau o parte a acestora, nu poate fi executata, respectiva prevedere va fi executata in masura maxim permisa astfel incât sa puna in aplicare intentia partilor asa cum a fost reflectata in prevederea respectiva, iar restul Termenilor vor ramâne in vigoare si vor continua sa fie valabile.

  7. Orice neexecutare sau neexercitare de catre STIRA a unei prevederi din Termeni sau a unui drept asociat nu va fi considerata o renuntare la prevederea sau la dreptul respectiv.

  8. Va rugam sa raportati orice incalcare a Termenilor prin mecanismul de raportare a abuzurilor oferit in legatura cu Serviciul respectiv in care apare pretinsa incalcare.

Data emiterii: 07.02.2014

 


Termeni si conditii | Confidentialitate | Legislatie | Contact | Sitemap |
1996 - 2021 © STIRA Electronic SRL
Login